Головна / Публікації та новини / Черговий грабіж від влади

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Черговий грабіж від влади

    Дек - 27 - 2017

    У грудні минулого року до Податкового кодексу введено норму, яка впроваджує систему моніторингу критеріїв оцінки ризиків . Система в автоматичному режимі мала б виявляти та зупиняти фіктивні операції, так звані «скрутки» та «податкові ями», які здійснюють операції для незаконного отримання податкового кредиту з ПДВ. Але замість подолання емісії фіктивного ПДВ система блокує роботу малого та середнього бізнесу.

    Три місяці триває наступ влади на малий та середній бізнес шляхом блокування реєстрації податкових накладних. Тисячі підприємств змушені доводити законність господарських операцій та відстоювати своє право працювати . Впроваджений під гаслом боротьби з «фіктивним» ПДВ механізм блокування податкових накладних в дійсності наніс удар по реальному сектору економіки, по виробникам, будівельникам, сільськогосподарським підприємствам, перевізникам, імпортерам, торгівельним компаніям. Шляхом грубого втручання в господарську діяльність Державної фіскальної служби України позбавляє підприємців права на податковий кредит, конкурентну та фінансову спроможність, додатково наповнюючи державну казну неправомірно стягнутими з бізнесу коштами. Народними депутатами — членами Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики — спільно з представниками бізнесу та експертами розроблений законопроект № 7115, який має зупинити практику масового блокування податкових накладних реальному сектору економіки.

    За кілька місяців роботи системи вже постраждали десятки тисяч платників податків. Шляхом грубого втручання в господарську діяльність у підприємств щомісяця блокуються вилучаються мільярди гривень. Створено систему, в якій продавці не можуть виконати свої зобов’язання перед покупцем по реєстрації податкової накладної, а покупці, замість обіцяного гарантованого права на податковий кредит, взагалі не можуть сформувати податковий кредит у відповідному періоді та обидві сторони змушені збільшувати платежі до бюджету. При цьому система вибірково блокує податкові накладні малого та середнього бізнесу, підприємства великого бізнесу виведені з під моніторінгу.

    За офіційною інформацією Державної фіскальної служби України за кілька місяців роботи системи моніторінгу ризиків та блокування накладних зупинена реєстрація 216,8 тисяч податкових накладних/розрахунків коригування на загальну суму 3,6 млрд. грн. Заблоковано податкові накладні у більш ніж 10 тисяч платників.

    Чи можна пояснити подібну ситуацію виключно недбалістю, чи за цим стоїть корупційний розрахунок? Від початку мова йшла саме про непрофесіоналізм окремих посадовців Міністерства фінансів, яким неодноразово надходили попередження про можливі ризики зі сторони громадських організацій. Але вперте ігнорування Мінфіном на даному етапі, після всіх скарг і звернень, змушує як завжди запідозрити корупційний мотив.

    Вже знову бізнес став заручником жадібної влади, яка вже не знає як відібрати в людей останні кошти. Очевидно, їх мрія, щоб податки були взагалі на рівні 100%.

    Не дарма кажуть, що «Якщо Ви не заплатили податок, то десь заплакала дитина чиновника, яка собі не купила Бентлі чи дозу кокаіну»…

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.