Головна / Публікації та новини / Хімічна кастрація педофілів: адвокат вказав на лазівку уникнення покарання

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Хімічна кастрація педофілів: адвокат вказав на лазівку уникнення покарання

    Июл - 12 - 2019

    В Україні закон про хімічну кастрацію педофілів не стосуватиметься злочинців, яких визнають судом неосудними.

    Адвокат Сергій Войченко пояснив, хто не понесе покарання за законом про хімічну кастрацію педофілів навіть після того, як його провина буде доведена в суді. За його словами, багато злочинців – люди, які потребують лікування з огляду на нездорову психіку.

    Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=45CpNJrlXi0&t=268s

    Він зазначив, що до людей, які визнані судом неосудними, цей вид покарання не застосовуватиметься, що передбачено в самій санкції статті. Водночас, він наголосив, що після того, як у статті виникла додаткова санкція із зазначенням хімічної кастрації, виникла певна проблема. За його словами, частину 4 ст. 152 цього закону говорить про «позбавлення волі на термін від 10 до 15 років», депутати доповнили її словами «з примусовою хімічною кастрацією. Фактично, в одній статті з’явилася хімічна кастрація», – пояснив юрист».

    «Тепер виникає питання. Ми знаємо, що психічно хвора людина є неосудною, до неї застосовуються лише медичні примусові заходи. А примусова кастрація застосовується як додатковий захід покарання – для цього треба особу засудити. Якщо людина неосудна, то застосувати хімічну кастрацію за цим законом буде, на моє переконання, неможливо», – додав він.

    Таким чином ця стаття із зазначенням хімічної кастрації стала єдиною. А після того, як буде визначено, що психічно хвора людина є неосудною, то і додаткова міра покарання до нього застосовуватись не може, бо для цього має бути вирок суду.

    Войченко також не виключив, що після створення реєстру педофілів деякі його фігуранти будуть скаржитися на порушення своїх прав, подавати позови до Європейського суду з прав людини.

    «Ці люди будуть вважати, що їх права порушені. Вони будуть говорити про те, що вони відбули покарання, що вони перед суспільством спокутували свій гріх, а на них довічно лежить це клеймо. Давайте не забувати, що є питання зняття судимості. Є певні терміни, після яких людина відповідно до закону вважається несудимою», – зазначив адвокат.

    Посилання на першоджерело: https://www.obozrevatel.com/ukr/tv/himichna-kastratsiya-pedofiliv-advokat-vkazav-na-lazivku-uniknennya-pokarannya.htm?obozrevatellang=uk

    https://www.obozrevatel.com/ukr/crime/himichna-kastratsiya-pedofiliv-stalo-vidomo-kogo-ne-torknetsya-zakon.htm?obozrevatellang=uk

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.