Головна / Публікації та новини / Лікування інтернет-залежності по-українські

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Лікування інтернет-залежності по-українські

    Май - 24 - 2017

    За інформацією, що міститься у додатку до рішення РНБО, пропонується терміном на три роки заблокувати активи російських сайтів «ВКонтакте», «Одноклассники», «Мейл.ру» та «Яндекс» та заборонити інтернет-провайдерам надавати доступ до вказаних ресурсів. Наразі всі вказані сайти доступні в Україні. Також заблоковані мають бути сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського», «DrWeb», бухгалтерська програма «1С» та низка російських телеканалів.
    Відтоді українців розділив один день на дві коаліції «за» і «проти».
    Як стверджує історик, Сергій Миколайович Коник — «Я не буду рассматривать такое решение как ограничение свободы, потому что в интернете нет свободы, он очень несвободный. Миф «Интернет без границ» — означает то, что он создает свои границы, свои законы и своих граждан информационных «государств». Такая тенденция вольно либо невольно, приведет очень быстро к реальности. Безусловно, как я и сказал, очень сложно технически осуществить, но главное то что мы не предоставляем качественный национальный интернет продукт. Вот за это обидно больше всего. »
    Петро Олексійович Порошенко, на своїй недільній прес-конференції, яка відбулась 14 травня сказав: «Ніколи за всю історію України, Україна не мала такого рівня свободи». Звичайного, ТАКОГО рівня свободи ми ще не бачили, за що дякуємо Петру Олексійовичу і його команді. У звичайних адекватних людей виникне логічне запитання – для чого робиться блокування соціальних мереж? І відповідь, звичайно ж, лежить на поверхні. Просто у Президента України вже не вистачає армії ботів, щоб боротись з шквалом критики щодо чинної влади, який, звичайно ж, вони назвуть «агентами кремля» та «шатунами». Цікавим моментом є те, що такий закон був підписаний за два роки до початку виборів. Президентські вибори відбудуться через два роки, а блокування сайтів продовжуватиметься 3 роки а після президентських розпочнуться парламентські вибори, де Петру Олексійовичу потрібна армія своїх найманців.
    17 травня Євросоюз засудив дії українського уряду стосовно блокування соціальних мереж. Генсек Ради Європи Турбьен Яглад висловив занепокоєність рішенням Києва про санкції проти уряду російських сайтів в Україні. «Блокування соціальних мереж, пошукових систем, поштових служб і новинних веб-сайтів протирічить нашому загальному розумінню свободи висловлювання думок і свободи засобів масової інформації. Окрім того, такі широкі заборони не відповідають принципу пропорційності», — заявив Ягланд. Тепер Євросоюз розраховує отримати від України додаткову інформацію щодо блокування російських сайтів.
    Зорян Шкіряк: «Отруюються мізки нашого підростаючого покоління, адже головними користувачами цих мереж є здебільшого молоді люди віком від 10 до 25 років… Навіть деякі друзі френдилися із фейковими Шкіряками». Звичайно, влада робить все, для того, щоб допомогти суспільству більше не отруювати себе. Мабуть саме через це в нас найдешевші цигарки у Європі, ми отримаємо замість коштів Кіотського протоколу(по захисту екології) на фільтри для заводів, нові машини(Mitsubishi Outlander Phev) для нацполіції, мабуть через те, що за нас так турбується влада, від мафії незаконного видобутку бурштину зруйновано сотні, якщо не тисячі гектарів заповітної зони і лісів і звичайно ж, через велику турботу за своє суспільство лисіють ліси Карпат, які за сприянням влади вивозиться закордон.
    В ефірі телеканалу 112 Україна нардеп Антон Геращенко розповів, що «ВКонтакте» і «Однокласники» — джерела поставки в Україну неправдивої інформації. «У меня есть странички и «Вконаткте» и в «Facebook», однако я не пишу там лично, а я копирую там те смыслы, которые есть в самом “Facebook” для того, чтоб работать в аудитории, которая, как правило ориентируется на Российскую Федерацию.». Дуже важко вловити суть викладеного, або тому, що тексти в тих самих мережах за Антона Геращенка пишуть інші, розумніші люди, або ж позаштатний радник міністра внутрішніх справ України вміє лише «копировать», а говорити за себе в нього не виходить.
    Проте Антон Геращенко не зупиняється: «Что такое социальные сети «Вконтакте» и «Одноклассники»? Это социальные сети, которые распологаются на територии Российской Федерации и которые управляются со стороны государства России, которое в любом бы случае их закрыло, если б они не выполняли задачи. Эти сети служат источником подачи в Украину неправдивой информации, которая влияет на ухудшение информационной безопасности нашей страны.». Які саме завдання має виконувати соціальна мережа, де спілкуються нормальні адекватні люди? Якщо до мене, як до користувача соціальної мережі додастьця в друзі сепаратист, який буде грубо нав’язувати мені свою думку, то я, як і більшість адекватних людей видалить його. Навіщо Україні Міністерство інформаційної політики, на яке витрачаються державні кошти і чим воно займається, якщо не блокує чи не спростовує неправдиву інформацію? Все просто, як за радянських часів – неправда в газеті – оскаржуй, подавай в суд, вигравай, вимагай компенсації. Ми ж Європейська країна? Ми ж вже «нарешті вдома», як казав Президент у своєму інтерв’ю для телеканала «1+1» після прийняття безвізу? До речі, саме така Американська модель інформаційної політики застосовується в більшості цивілізованих країн, в тому числі і країнах Європи.
    Антон Геращенко: «На сегодняшний момент в странах Европы разрабатываются законопроекты, в частности это Германия и Австрия, о регулировании и размещении информации в социальных сетях. По тому, что на сегодня уже европейские страны и Америка страдают от того, что неправдивая информация, прямая ложь и оскорбления могут за полчаса разнестись по всей стране. Например, на сколько мне известно, в Австрии разрабатывается законопроект, по которому если суд обяжет сеть «Facebook» или «Тwitter» или любую другую сеть снять какую-то информацию порочащую какое-либо лицо и это не будет выполнено, то штраф будет составлять десятки миллионов евро для такой социальной сети, по тому, что ранее, когда социальных сетей не было, то отдельные газеты или отдельные телеканалы могли случайно или по злому умыслу разместить неправдивую информацию.». То виходить,що українська влада просто хоче зекономити для мережі «Вконтакте» десятки мільйонів євро, які могла б вигравати за рахунок країни-агресора і інвестуючи у держ.бюджет? Ну, що я можу сказати, шляхетно.
    Антон Геращенко: «Сегодня, благодаря социальным сетям что происходит? Пишут, например, год назад информацию: «Замглавы нацполиции Вадим Троян следил за Павлом Шереметом.» Вы видели эту историю? И дальше это было перетранслировано по всем телеканалам, по всем радиостанциям, что было абсолютной ложью а эта информация была вброшена российской пропагандой через сайт «Известия.тв» и ее никто не проверил из украинских журналистов а просто выбросил в эфир. Это была абсолютная ложь. И в итоге Вадим Троян вынужден жить уже год с тем, что кто-то, не узнав об опровержении, думает что да, таки Вадим Троян следил за Павлом Шереметом.». Тому, якщо ви ще не зрозуміли, то Антон Геращенко вам повідомляє, що мережу «Вконтакте», «Одноклассники», пошукову систему «Яндекс», бухгалтерську програму «1С» та антивірусні програми заблокували через те, що хтось когось обдурив, назвавши його шпигуном і причетним до вбивства Шеремета а також через те, що деякі журналісти не перевіряють інформацію, а провідні телеканали країни займаються копі-пастом.

    Користувачі шуткують:

    Проте читаючи це, розумієш, що не до сміху. Адже таким чином ми наближаємося до тоталітарного суспільства, яке просто потрібно владі, щоб спокійно красти.
    Замість того, щоб покращувати економіку, розвивати науку, промисловість, створювати нові робочі місця, будувати мости і дороги, проводити дієві реформи, влада обмежилася звичайною забороною доступу до інформації. Але в ХХІ столітті не ефективно і по Інтернету вже гуляють сотні способів обійти ці безглузді заборони.
    Комсомольська правда пише:
    «Способ №1: установка браузера-анонимайзера
    Наиболее популярный браузер — . Он работает по этому принципу луковицы, которая изображена на логотипе. Браузер отправляет информацию через множество промежуточных пунктов и не оставляет после себя никаких следов. Так что невозможно вычислить из какой именно страны происходит вход.
    Минусы: трафик может проходить через другой континент и/или через IP адрес из черного списка, и многие интернет сервисы будут открываться медленнее или не открываться вообще.
    Способ №2: установка надстроек в обычные браузеры
    Для браузеров Mozilla Firefox, Google Chrome, и Opera (есть и версия со встроенным VPN) существует надстройка под названием FreeGate. После скачивания и установки в верхнем правом углу на панели браузера появляется иконка в виде треугольника. При нажатии на нее можно просто переключить свою «прописку» на любую страну из списка.
    Минусы: вполне может случиться так, что владельцы прокси-серверов смогут просматривать ваш трафик, получить ваш IP-адрес.
    Способ №3: вход через сайт-анонимайзер
    Также существуют веб-сервисы, которые позволяют обойти блокировку. Например, . В поле Enter URL нужно скопировать ссылку на нужный сайт. Также есть Hideme, Ninjacloak, ProxFree, Proxyweb и Hide My Ass.
    Минусы: есть риск, что могут быть украдены ваши личные данные.»
    Проте по конкретним запитам ви можете знайти безліч способів обійти систему.

    То чи не варто владі почати працювати, а не заважати людям жити? Чи може нас відволікають таким чином від чогось іншого?

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.