Головна / Публікації та новини / Голод та холод — це два слова, які будуть характеризувати зиму-2016

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Голод та холод — це два слова, які будуть характеризувати зиму-2016

    Янв - 27 - 2017

    Таку думку сьогодні висловили спеціалісти на прес-конференції в інформаційному агентстві ГолосUA. І зазначили, що нам просто будуть не досить нагрівати теплоносії і гарячу воду. Вранці і ввечері ті, хто живе на верхніх поверхах, не зможе помитися.
    З аналогією з минулим роком, 10% українських домогосподарств буде відмовлено в субсидії. У перерахунку на прогнозовану урядом кількість всіх домогосподарств, які потребують субсидії, виходить, що близько 1 млн домогосподарств опиниться у скрутному становищі.
    При майже 15 млрд грн заборгованості держави перед комунальними компаніями неплатежі сімей, які залишилися без субсидії і не мають можливості платити за нинішніми тарифами, можливий колапс підприємств теплокомуненерго.

    «Київенерго» вичавлює максимум зі столичних теплотрас, не роблячи капітальний ремонт і стягує за втрати на теплотрасах 19% тарифу на тепло . Вони розуміють, що рано чи пізно доведеться все повернути, тому вичавлюють все до останнього. Ніхто не бачив серйозних оновлень мереж і труб — якщо вже прорве, то ремонтують. Вони закладають 19% тарифу — практично на капітальний ремонт, але серйозного оновлення не виробляють. Всі тепломережі столиці знаходяться в комунальній власності міста і були передані в користування «Київенерго» на 10 років ще у 2007 році особистим рішенням глави КМДА Леоніда Черновецького.
    Коли ж настане час повертати тепломережі, то їх повернуть в «убитому» стані і знову містяни сплатять ремонти, а після чого черговий магнат за сприяння корумпованих чиновників захопить їх собі.
    Багато розмов про розкрадання коштів з державного бюджету України. При чому лише по Києву розкрадання комунальних платежів становлять не менше 1,7 мільярдів гривень і це лише ті кошти, про які хоч говорять і про які хоч щось відомо. А про які суми, ще не відомо, залишається загадкою.
    Громадськість фактично усунена від цих процесів контролю , адже ніхто, ні магнати ні контролюючі органи не бажають позбавлятися такого самого шматка.
    Тож є очевидним, що для більшості українців зима буде не лише голодною, а й холодною. Чи може знову будуть грітися на Майдані біля діжки?

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.