Головна / Публікації та новини / Юрист пояснив, як не стати жертвою крадіїв в разі втрати картки

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Юрист пояснив, як не стати жертвою крадіїв в разі втрати картки

    Янв - 09 - 2019

    Юрист, насамперед, рекомендує власникам карток встановити в банку процедуру аутентифікації, щоб додатково підтверджувати платежі.

    Українці регулярно стають жертвами шахрайства з банківськими картами, іноді карти крадуть або люди гублять їх самі. Як зберегти гроші на банківській картці у разі непередбачених ситуацій, розповів юрист Сергій Войченко, передає «Обозреватель».


    Войченко порекомендував власникам карток встановити в банку процедуру аутентифікації, щоб додатково підтверджувати платежі.

    «Банки зараз пропонують різні системи захисту. По-перше – встановити ліміт використання, наприклад, до 100 грн без пін-коду, більше 100 грн – з обов’язковим пін-кодом. Або, наприклад, ще й з підтвердженням по телефону – якщо ви здійснюєте платіж, вам банк телефонує і просить підтвердити, що це ви. За таких обставин картка є більш надійною», — заявив експерт.

    «Але у нас громадяни дуже завбачливі – треба цифри запам’ятовувати, а якщо вип’єш, хіба згадаєш? Тому пишуть на картці пін-код голочкою – щоб не забути. Звичайно, це робити не рекомендується. Ви повинні розуміти, що якщо це написано, і у злочинців опиниться ця картка – буде складно», – зазначив він.

    У разі втрати картки юрист порекомендував обов’язково телефонувати в банк і блокувати будь-які операції по цій картці. «Якщо ви цього не зробили і кошти зникли, відновити це буде досить складно. Банк не знає – ви чи хтось інший витрачав ці кошти. Якщо ці кошти витратили не ви, але своєчасно банк не повідомили, все це прописано в договорі тим самим дрібним шрифтом, який люди не читають, коли підписують», – розповів експерт.

    За словами Войченка, також зустрічається дуже багато випадків шахрайства з картками при купівлі товарів через інтернет.

    «Телефонують – «ми вам хочемо щось перерахувати», просять повідомити номер картки і три цифри, які знаходяться на звороті. Цей cvv-код ніколи нікому не можна повідомляти. Банк не повинен дзвонити і цю інформацію уточнювати», – додав він.

    Посилання на першоджерело: https://economics.unian.ua/finance/10401054-yurist-poyasniv-yak-ne-stati-zhertvoyu-kradijiv-v-razi-vtrati-kartki.html

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.