Головна / Публікації та новини / Хто перед ким і за що має вибачатися ?

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Хто перед ким і за що має вибачатися ?

    Янв - 27 - 2017

    26 вересня президент Ізраїлю Реувен Рівлін у Верховній Раді сказав : » Десятки тысяч людей – евреи, цыгане, представители других народов — были убиты на территории современной Украины во время Второй мировой войны в Бабьем Яру и многих других местах, — заявил президент. — Их расстреливали фашисты и их украинские пособники.».

    Не тільки представники держави Ізраїль наголошують на звинуваченнях українців в геноциді євреїв, а й єпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафана (Єлєцкіх) УПЦ Московської Патріархії, які розміщені на його сайті. У своїй українофобській заяві єпископ Московської церкви в Україні заявив, що українцям потрібно каятися за «масовий геноцид євреїв часів України Богдана Хмельницького…». Фактично Іонафан проголосив учасників нацоінально-визвольних змагань українського народу 1648-1954 років мародерами та серійними вбивцями «сотень тисяч євреїв» особливо на Вінниччині. Дуже дивно це виглядає, особливо коли дивишся на історію Російської імперії та Радянського Союзу. Де були ценз осідлості євреїв і боронь боже єврей — комуніст (більшовик) та член Політбюро чи ЦК КПРС. Це знову українці винні???А те що євреї, які монополізували торгівлю, православні церкви та работоргівлю українців — про це потрібно забути нам, нащадків козацького роду?
    Тим більше, що жертв-євреїв, які постраждали від національно-визвольної війни під проводом Б.Хмельницького, які самі євреї описують, не піддається здоровому глузду.Більшість з них, поляки за гроші забирали з собою. А те, що серед козаків Запорізької Січі були євреї — теж потрібно викреслити із історії?

    Висновок: не потрібно взагалі піднімати це питання, тому що хто перед ким повинен вибачатися — це дуже риторично та одночасно постійно нав’язують світу думку, що всі винні перед євреями. Хіба тільки це не є дивним.
    Всі звинувачення, які пролунали від президента Ізраїлю, не відповідають історичній дійсності, адже українці – це либонь не одна із демократичніших націй в світі, які ніколи не прагнули нікого завойовувати і які жодним чином не пригнічували ті нації, які проживали на території їх етнічного проживання. Українці завжди відрізнялися своєю надзвичайною толерантністю в міжнаціональних стосунках і немає жодних достовірних фактів, щоб вони пригнічували чи утискали інші нації, які проживали на їх території.

    Взагалі, дивлячись на історію українського народу, можна сказати, що найбільше страждань нам принесла наша толерантність, відсутність агресії та м’якість по відношенню до інших народів. Душевна терпимість та дружелюбність українця призводить до того, що сусідні народи переходять межу дипломатії та поширюють ксенофобію та неправдиві звинувачення.

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.