Головна / Медіа / СТОРОНА ЗАХИСТУ БУДЕ ОСКАРЖУВАТИ РІШЕННЯ ПРО ТРИМАННЯ ТІТОВА ПІД ВАРТОЮ

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • СТОРОНА ЗАХИСТУ БУДЕ ОСКАРЖУВАТИ РІШЕННЯ ПРО ТРИМАННЯ ТІТОВА ПІД ВАРТОЮ

    Дек - 28 - 2017

    Сьогодні 24 грудня Жовтневий райсуд Маріуполя під час слухання справи про продовження строку тримання під вартою відомого миколаївського бізнесмена Михайла Тітова, яке тривало четверту добу, навіть не захотів зображувати видимість правосуддя, або видимість відправлення правосуддя

    Очевидно застосовуючи певні шалені інструменти адміністративного і непроцесуального тиску на суд, прокуратурі врешті-решт вдалося отримати рішення в порушення абсолютно всіх норм права. Нашому кореспонденту стало відомо, що суддя навіть не став діяти в рамках кримінально-процесуального кодексу , не став слухати ніякі заперечення на клопотання, у тому числі не став слухати і самого Тітова.

    Суддя Томілін Олексій Миколайович зайшов у приміщення і відразу вийшов в нарадчу кімнату. Після декількох хвилин, що він там пробув, він буквально вибіг звідти і повідомив про продовження строку тримання під вартою до 21 лютого 2018 року при тому проголосив лише короткий текст рішення, яке вже було з печаткою, не зважаючи на вихідний день неділю.

    Наш кореспондент також помітив, що заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило, який постійно брав участь у судових засіданнях, на це засіданя не з»явився.

    Гадається, це було зроблено тому, що він себе поважає і розуміє, що така перемога не може бути зарахована, адже це не була процесуальна перемога з його боку. А прибувши на засідання він би фактично визнав свою поразку.

    При тому, що судове засідання було закрите, через вікно було видно, що у сторони захисту на столі були папери, а у прокурорів — чистий стіл, навіть не було КПК.

    Це вкотре доводить те, про що повідомлялося вчора про засідання у справі Тітова. У прокуратури нема доказів. Як повідомили захисники, прокуратурою було здійснено спробу повідомити суд, що за 2 місяці вони начебто знайшли новий цікавий епізод злочинних дій Тітова. 12 грудня повідомили про додаткову підозру Тітову, але через декілька днів захисники знайшли так званих потерпілих, яких призначила прокуратура, і які дали письмові пояснення захисникам, що жодних претензій до Тітова не мають.

    Отже, тепер стало зрозуміло, що справа відомого миколаївського бізнесмена Тітова є нічим іншим, як мильною бульбашкою.. І з появою у справі нових адвокатів Сергія Войченка та Олександра Дульского це стало дуже явно.

    Зрозуміло що прокуратура, окрім як застосовувати методи адміністративного та телефонного права, більше нічого застосувати не може.

    Чи можна вважати це чесним двобоєм та перемогою? Звичайно, що ні.

    Чи можна назвати це змагальністю сторін? Звичайно, ні. Демократія? Ні. Правосуддя? Ні, не чули.

    Очевидно, що в Маріуполі свій кримінально -процесуальний кодекс. Нещодавно прийнята нова судова реформа є нічим іншим як елементарним пшиком. Як повідомили захисники Тітова, ними будуть подані відповідні заяви на такі дії судді та буде написана апеляційна скарга.

    Чекаємо на розвиток у цій справі. Але гадаємо, що кожна розумна людина зрозуміла, що ця справа розвалються на очах.

    посилання: https://blin.mk.ua/news/65113

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.