Головна / Публікації та новини / Справа є винятково замовною і не містить доказів, — адвокат Тітова розкритикував Миколаївську прокуратуру

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Справа є винятково замовною і не містить доказів, — адвокат Тітова розкритикував Миколаївську прокуратуру

    Апр - 23 - 2019

    Жовтневий районний суд міста Маріуполя вдруге відмовив прокуратурі у задоволенні клопотання про обмеження сторони захисту і підозрюваних в ознайомленні з матеріалами «справи Тітова».

    Про це в четвер, 18 квітня, на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Сергій Войченко.

    «Жовтневий районний суд міста Маріуполя вже вдруге сьогодні відмовив Миколаївському відділу прокуратури Донецької області у задоволенні їхнього незаконного клопотання про обмеження сторони захисту та підозрюваних в ознайомленні з матеріалами справи відомого миколаївського бізнесмена Михайла Тітова. Засідання тривало допізна», – написав він.

    Також Войченко заявив, що «ще одна констатація судом незаконних дій прокуратури підтвердила те, про що неодноразово заявляли захисники: уся ця справа є винятково замовною і не містить жодних доказів».

    «Фейкові свідки, надумані обставини і реальні медальки, годинники, квартири прокурорам. Прикро, що до цього часу не дожив Дмитро Леонов, якого ці прокурорські діячі разом з іншими запроторили у в’язницю, і який, не отримавши належної медичної допомоги, помер у слідчому ізоляторі. Сторона захисту і надалі буде суворо стояти на захисті прав та законних інтересів наших клієнтів, і виправдання Михайла Тітова та інших — це лише справа часу» – резюмував Войченко.

     

    Нагадаємо, 29 серпня 2017 року співробітники Центрального апарату Служби безпеки України спільно з працівниками прокуратури провели обшуки в приміщенні «Техноконтракта», а також у кількох депутатів Миколаївської міської ради, які, за версією правоохоронних органів, пов’язані з авторитетним миколаївським бізнесменом Михайлом Тітовим.

    У результаті був затриманий сам Михайло Тітов і ще чотири людини: Борис Серафімов, Олексій Пеліпас, Дмитро Леонов і Олег Коноваленко. 31 серпня 2017 року всім їм Жовтневим районним судом Маріуполя було обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

    Після цього Генпрокурор України Юрій Луценко в Миколаєві заявив, що затриманий і заарештований Михайло Тітов займає антиукраїнську позицію. А в ході обшуків у нього виявили «18 пістолетів з георгіївськими стрічками». Цікаво, що така заява Генпрокурора так і не знайшла свого підтвердження в ході подальших судових засідань.

    У свою чергу Тітова Анна розповіла про те, як проходив обшук у них вдома і заявила, що обшук правоохоронці проводила без особливого ентузіазму і з їхнього вигляду було помітно, що вони взагалі нічого не шукають. А серед знайденої зброї був тільки офіційно зареєстрований травматичний пістолет.

    Варто сказати, що за словами адвоката Василя Калаянова, слідча група у справі «ОЗГ Михайла Тітова» з моменту затримання підозрюваних зібрала тільки нові свідчення громадських об’єднань.

    Зауважимо, що 26 лютого Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що прокуратура зібрала достатньо доказів винуватості Михайла Тітова та інших підозрюваних фігурантів і через два місяці справа буде готова до розгляду в суді. При цьому прокуратура продовжила терміни досудового розслідування кримінального провадження щодо Михайла Тітова та інших фігурантів цієї справи.

    Як відомо, у ніч з 16 на 17 березня Михайла Тітова і Дмитра Леонова вивезли зі слідчого ізолятора Маріуполя і доставили в суботу вранці в СІЗО №5 Державної пенітенціарної служби України міста Миколаєва. Тоді адвокат Тітова Сергій Войченко заявив, що не виключає можливі провокації з боку прокуратури Миколаївської області в слідчому ізоляторі №5 міста Миколаєва. А в п’ятницю вранці, 23 березня, у камері Миколаївського СІЗО 37-річного Дмитра Леонова знайшли мертвим.

    Посилання на першоджерело:

    https://news.pn/ru/criminal/215935?fbclid=IwAR1rfu2pc5kLfOfXlyoeQkcC5Fd7T6jOrOvwK75f8PUCs8muEZ8cI7vVKaU

     

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.