Головна / Публікації та новини / Довічне ув’язнення для ТОП-корупціонерів України

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Довічне ув’язнення для ТОП-корупціонерів України

    Окт - 20 - 2020

    “Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?”- перше запитання, яке хоче поставити Президент українцям під час, так званого, всенародного опитування 25 жовтня. Адвокат, кандидат юридичних наук, голова адвокатського об’єднання «Войченко і Дульський» Сергій Войченко прокоментував доцільність такого питання.

    Постановка питання про довічне позбавлення волі за корупцію в особливо великих масштабах та інших питань, запропонованих Володимиром Зеленським, це спроба президента підняти стрімке падіння рейтингу партії «Слуга народу» на місцевих виборах. Очевидно, усім зрозуміло, що необхідної підтримки виборців партія не отримує, бо з моменту обрання Зеленського Президентом рейтинг підтримки і довіри президента знизився за підрахунками деяких експертів удвічі, а за іншими взагалі утричі. Тому такими питаннями правляча партія намагається маніпулювати виборцями. Можна пригадати стару гумореску, що всі українці проти корупції, але в разі чого хочуть щоб кум «порішав».

    Президент хоче знову акцентувати увагу на тому, що начебто потрібно боротися з наслідками, але це ні до чого не призведе, бо ми знову забуваємо про першопричини. Найбільші покарання призводять до ще більших зловживань. Окрім того, і команда президента, і його обіцянки з приводу посадки топ-корупціонерів часів Петра Порошенка та фраза адресована самому  Порошенку, яку він (Зеленський) проговорив під час дебатів, асоціюючи себе з його «вироком», показали абсолютну недієздатність і президента, і правоохоронців.

    Не варто забувати, що антикорупційна структура, яка зараз існує в Україні у вигляді САП, ВАСУ і НАБУ це зовні імплементовані нам чужорідні органи, які показали свою недієвість і те, що вони насправді використовуються західними ляльководами, щоб впливати на українську політику, і ми бачили, що були навіть спроби впливати на політичні процеси за океаном з використанням цих органів. Про якісь реальні факти боротьби з корупцією говорити досить складно, а гучні затримання це не боротьба з корупцією – це спроба якимось чином виправдати своє існування і необхідність подальшого витрачання коштів.

    З таким би успіхом можна було б поставити питання чи передбачати довічне ув’язнення за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння і спричинення ДТП зі смертельними наслідками. Результат, на мою думку, був би навіть кращий з цього приводу, але ж усі розуміють, що це питання зовсім недоречне, бо юридичних наслідків це мати не буде.

    Не варто забувати, що риба гниє з голови, влада має сама показати власну непідкупність, власну чистоту. Але коли президент ставить таке питання, а потім призначає дружину одного з чиновників головою облдержадміністрації, то відповісти на це питання можна тільки гомеричним реготом. Коли заяви членів партії «Слуга народу» про корупцію у самій структурі партії не викликають жодної реакції у влади, суспільство на це дивиться і відповідно дає належну оцінку. Тому боротися потрібно не питаннями, хоча насправді лейтмотивом може стати дійсно питання, але звучить воно по-іншому: «А судді хто?». Хто буде пасти пастухів? Від черешні не вродить персик, я скажу більше, корупціонер і антикорупціонер одного поля ягода, а відрізняється лише одним, що антикорупціонер першим встиг назватися антикорупціонером от і все.

    Посилання на першоджерело: https://narodna-pravda.ua/2020/10/19/dovichne-uv-yaznennya-dlya-top-koruptsioneriv-ukrayini/?fbclid=IwAR3NwB-RUiQAx22E3nSW7cys6P827dZFNHBJEFooZa6MW9p2YD9nRYNkMl8

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.