Головна / Публікації та новини / «Більше налякати людей», – Войченко про законопроект щодо покарання за публікацію секретних розмов посадовців

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • «Більше налякати людей», – Войченко про законопроект щодо покарання за публікацію секретних розмов посадовців

    Июл - 02 - 2020

    Людина при владі повинна готуватись до публічності, тому ініціатива Офісу президента якщо і буде підтримана, ні до чого доброго це не призведе, поділився думкою в ексклюзивному інтерв’ю для ЕХО Києва український адвокат, кандидат юридичних наук Сергій Войченко.

    Кримінальний кодекс України має безпосередньо ряд складів злочинів за які особа може бути притягнута до відповідальності, якщо це буде стосуватися захисту державної безпеки, сказав адвокат. Поки що про цей законопроект тільки говорять, тексту його немає, хоча цікаво, що там напишуть. Ця ініціатива направлена в першу чергу на те, щоб використати владу в особистих інтересах, вважає Войченко.

    «Суспільство зараз перебуває на такому рівні розвитку, що інформаційні вкиди відбуваються постійно, інформація майже неконтрольована. Навіть кабінети, що добре перевіряються, опиняються в центрі прослуховування. Тому звичайно чиновники намагаються себе убезпечити та налякати людей. Це більше елемент залякування», – наголосив експерт.

    Але люди при владі повинні розуміти і знати, що вони постійно і цілодобово перебувають під увагою громадськості. Чиновник має бути готовим до, що особисте буде відсутнім та буде сприйматися з урахуванням перебування на публічній посаді», – сказав Войченко.

    Навіть Європейський суд з прав людини в своїх рішеннях зазначав, що якщо про особу поширена інформація, яка викликає у суспільства великий інтерес, то ЄСПЛ визнає обмеження прав такої особи на повагу до приватного і сімейного життя  виправданим і баланс прав в таких випадках зміщується в сторону свободи слова. Крім того, також має безпосереднє значення: чим вищу посаду обіймає особа, тим сильніше її право на приватне та сімейне життя може бути обмеженим шляхом публікації про неї відповідної інформації.

    Нагадаємо, раніше експерт розповів, чому збільшення фінансування силовиків не убезпечить українців. Сергій Войченко вважає, що влада посилює правоохоронців, бо боїться свого народу.

    Посилання на першоджерело: https://echokieva.com/uk/bilshe-nalyakati-lyudej-vojchenko-pro-zakonoproekt-shhodo-pokarannya-za-publikaciyu-sekretnix-rozmov-posadovciv/

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.