Головна / Публікації та новини / Адвокат розповів, як одні українці в час пандемії миють руки, а інші миють гроші

публікації та новини

  • Підзаголовок
  • Адвокат розповів, як одні українці в час пандемії миють руки, а інші миють гроші

    Мар - 26 - 2021

    Сергій Войченко вважає, що «барановірусна» істерія може бути зупинена лише народом України

    Про це адвокат, кандидат юридичних наук та голова адвокатського об’єднання «Войченко і Дульський» розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

    Коментуючи посилення норм відповідальності в червоних зонах, які стосуються й носіння масок навіть на вулицях, Сергій Войченко пояснив, наскільки це правомірно з юридичної точки зору.

    «Згідно зі ст. 64 Конституції України права і свободи людини не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмежування прав і свобод, з зазначенням строку дії цих обмежень. Обмеження конституційних прав і свобод людини є важливим у випадках, визначених в Конституції. Таке обмеження може встановлюватися виключно Законом, ухваленим ВР як єдиним органом законодавчої влади України. А якщо простою мовою, те, що дозволено королю, не дозволено холопу. Є ієрархія нормативно-правових актів. Є Конституція, є закон, а далі в цій ієрархії є постанова Кабінету міністрів України. Якщо законом, Конституцією надані вам права, то якась сільська Рада або навіть Шмигаль зі своїми бажанням і міністрами не може їх обмежити своїм рішенням. Кабінет міністрів не може безпосередньо обмежувати своїм рішенням права, які гарантовані Конституцією України», — сказав він.

    Адвокат також навів приклади того, чим закінчувались суди над порушниками маскового режиму минулого року і дав рекомендацію, що робити у випадку складання подібного адмінпротоколу.

    «В принципі, слід сказати, що минулого року судова практика по притягненню до відповідальності за відсутність масок в Україні складалася по різному. Так суди займали різні позиції. Були навіть рішення, де чітко зазначалося, що відповідно до закону держава має забезпечувати засобами захисту, і якщо держава це не забезпечила, то не можна притягати людей до відповідальності. А деякі суди обмежувалися винятково попередженням громадянам. Тобто судді не хотіли конфліктувати ні з одним і ні з другим і приймали соломонове рішення. Не бажаючи вступати в певний конфлікт, вони махали пальчиком і казали: ну-ну, більше так не робіть. Були суди, які взагалі відмовлялись притягувати до відповідальності з причин: неправильно оформлених протоколів, були відсутні докази, відсутні свідки правопорушення тощо. Були рішення, де накладалися штрафи. Читачам можу рекомендувати: в разі, коли на вас складають протокол, зазначайте в протоколі, що ви не згодні з жодним словом в ньому, жодних порушень ви не вчиняли, і звертайтесь до професійних адвокатів та відстоюйте свої права в суді. У вас є всі шанси відстояти власну правоту», — сказав співрозмовник.

    Войченко також акцентує на тому, що те, що відбувається в Україні вже другий рік — це істерія, а не пандемія.

    «Ми з вами чудово розуміємо, що ось ця “барановірусна” істерія може бути зупинена лише народом України. Не Сталін особисто писав доноси і не Сталін особисто розстрілював людей. Це все робили громадяни, такі ж самі, яких вони і розстрілювали і на яких вони писали доноси. Так само і тут. Є категорія громадян, я не знаю, чи це збоченці, чи це особи, які мали важке складне дитинство і отримали дуже серйозну психологічну і психічну травму в дитинстві, можливо, на сексуальному ґрунті, і зараз ці ускладнення з досягненням дорослого віку відображаються у тому, що їм хочеться наряджати людей у маски, заставляти людей носити маски при тому, що ми побачили, що вже другий рік триває “барановірусна” істерія, і це жодним чином не допомагає, навпаки, ще гірше стає. Суспільство поділилося на дві категорії – одні миють руки, а інші миють гроші!», — резюмував він.

    Посилання на першоджерело: https://from-ua.com/news/592743-advokat-rozpoviv-yak-odni-ukrainci-v-chas-pandemii-miyut-ruki-a-inshi-miyut-groshi.html

    Поділитися

    Коментарі

  • Підзаголовок
  • Обсуждение закрыто.